Dagverloop
Bij het binnenkomen hangen de peuters hun jasjes aan hun kenteken. Daarna worden de heen -en weerboekjes uit de boekentassen gehaald en wordt er een bezoekje gebracht aan het toilet. Als dit gebeurd is, kunnen we van start gaan.

Elke week wordt er gewerkt rond een bepaald thema. De thema’s sluiten aan bij de leefwereld van de kinderen.

We beginnen op de mat met een onthaal. We overlopen de kalenders en de daglijn. Hierbij helpt onze klaspop Jules ons. De peuters hangen hun kaartje met foto op de juiste plaats om hun aanwezigheid te tonen. Daarna voeren we een gemoedelijk gesprek.


Na het gesprekje volgt er een taalactiviteit. Dit kan zijn: een verhaal, poppenkast, een versje aanleren, praten bij prenten, taalspelletjes,…

Na de taalactiviteit gaan we aan het werk in groepjes. Eén groep begint aan de knutselactiviteit en de anderen groepjes mogen spelen met de blokken, auto’s, poppenhoek, puzzels,… . De knutselactiviteiten kunnen zijn: tekenen, schilderen, kleuren, knippen, plakken,…

Dan is het tijd voor het tienuurtje. De peuters krijgen ruim de tijd om het meegebrachte drankje te drinken en hun koek of stuk fruit op te eten.
Op maandag en dinsdag is het fruitdag. Op dinsdag kan je meedoen met het tutti-fruti project (=fruit op school voor €3)
Als alle papiertjes en brikjes netjes zijn opgeruimd, brengen we terug een bezoek aan het toilet. 


Daarna is het speeltijd. Dit kan binnen of buiten zijn, naargelang het weer.

Na de speeltijd, omstreeks 11u keren we terug naar de klas en werken we verder in groepjes. Een kwartier voor de middagpauze is er nog tijd voor een muzikaal moment, een wiskundeles, een kringspel,… Hierna is er weer een toiletmoment.

Om 11u50 gaan we naar de refter. Hier kan je kapoen zijn/haar boterhammen of een warme maaltijd eten. Indien zoon of dochterlief naar huis gaat mag hij/zij afgehaald worden aan het klasje om 11u50.

Na de middagpauze omstreeks 13u30 krijgen de peuters die moe zijn de kans om even te rusten. De andere peuters verkennen de verschillende speelhoekjes in de klas (poppenhoek, bouwhoek, keuken, automat,…)

Voor de laatste speeltijd is er opnieuw en kort eet –en toiletmoment.
 
Na de speeltijd worden de peutertjes klaargemaakt om naar huis te gaan. De heen –en weerboekjes worden uitgedeeld, neusjes worden geveegd… Nog een afscheidslied en dan zit de dag erop…Geen opmerkingen:

Een reactie posten